Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Μεσογειακή μακαρονάδα





Ιδανικη επιλογή όταν έχεις φίλους στο σπίτι και δεν θες να χάσεις τον χρόνο σου στην κουζίνα αλλα να απολαύσεις το κρασάκι σου μαζί τους.
Η πιο γρήγορη λύση όταν σε λίγο επιστρέφουν τα παιδιά απο το σχολείο και λόγω υποχρεώσεων δεν πρόλαβες να τους ετοιμάσεις τίποτα.Τα μακαρόνια είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων και με λίγη φαντασία μπορείς να φτάσεις την μακαρόναδα σου σε άλλο επίπεδο και να τους εντυπωσιάσεις όλους!

Θα χρειαστείς...

  • 500γρ ζυμαρικά της αρεσκείας σου. (εγώ χρησιμοποίησα σπαγγέτι Νο10)
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 ντομάτες χωρίς τους σπόρους,κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1 σφηνοπότηρο ούζο
  • 300γρ φέτα θρυμματισμένη με το χέρι
  • ρίγανη ή θυμάρι κατα προτίμηση φρέσκια,αν όμως δεν έχεις χρησιμοποίησε ξερή
  • ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ γλυκιά πάπρικα
  • 1/2 κ.γ πιπέρι καυτερό (προαιρετικά)
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράσε τα ζυμαρικά.

2.Σε μια μικρή κατσαρολίτσα σοτάρισε σε ελαιόλαδο τα λουκάνικα,το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρώμα. 

Στην συνέχεια σβήσε με το ούζο. Καλό θα ήταν να μην το παραλείψεις γιατί δίνει υπέροχο άρωμα και ξεχωριστή γεύση σε αυτό το φαγητό.
Πρόσθεσε την ντομάτα τα μπαχαρικά (πάπρικα,καυτερό πιπέρι,λίγο αλάτι γιατί θα μπεί και η φέτα) και με μια κουτάλα πάρε λίγο απο το νερό που βράζουν τα ζυμαρικά σου και ρίξτο μέσα στην ντομάτα,το άμυλο που έχει το νερό μαζί με τα υγρά που πιθανόν να έχει βγάλει η ντομάτα θα δώσει μια σαλτσάτη υφή.

Αποσύρεις απο την φωτιά ρίχνεις τη ρίγανη ή το θυμάρι και αν θέλεις την θρυμματισμένη φέτα. 
Μπορείς να την βάλεις ξεχωριστά πάνω σε κάθε πιάτο που σερβίρεις. Εγώ προτιμώ να είναι μέσα στην σάλτσα για να δίνει την ωραία της γεύση.

3. Αφού έχεις βράσει σουρώσει περιχύσει με ελαιόλαδο τα ζυμαρικά σου και τα έχεις ξαναρίξει στην κατσαρόλα,προσθέτεις και την σάλτσα σου σταδιακά και ανακατεύοντας απαλά με μια πιρούνα να πάει παντού.
4. Σερβίρεις και αν θες πρόσθεσε και έξτρα τριμμένο τυράκι γιατί το ζυμαρικό το θέλει το τυρί του! 

   Καλο θα ήταν τα ζυμαρικά σου να είναι βρασμένα al dente, εις την ελληνικήν λίγο βρασμένα να κολλάνε στο δόντι που λένε και οι παλιές μαγείρισσες, ταιριάζουν καλύτερα σε αυτή την συνταγή. Αλλα επειδή το γούστο του καθενός διαφέρει,η επιλογή είναι δική σου!


Κράτησες ώρα; Λοιπόν είμαι σίγουρη ότι δεν σου πήρε παραπάνω απο ένα μισάωρο! 😉
https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις