Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Γρήγορες πέννες στο φούρνο


Σου έχει τύχει να γυρίζεις σπίτι μετά απο δουλειά και να μην έχεις προλάβει να μαγειρέψεις γιατί έμπλεξες και σε αυτή την ρημάδα την κίνηση και η μιάμιση ώρα που είχες περιθώριο μέχρι να γυρίσουν τα παιδιά και ο άντρας σου στο σπίτι έγινε μια.Τότε αρχίζεις να αγχώνεσαι μήπως και δεν προλάβεις να ετοιμάσεις φαγητό. Μα τι να φτιάξεις; τηγανιτά αυγά που γίνονται γρήγορα; Μπα όχι τηγανιτό.Καλύτερα να το αποφεύγεις όσο μπορείς για το καλό όλων σας!
Κάπως έτσι με αυτές τις σκέψεις να μου τρώνε το μυαλό σκέφτηκα να κάνω αυτές τις γρήγορες πέννες στο φούρνο  μου λύθηκαν τα χέρια και δεν πήραν χαμπάρι όλο αυτό το τρεχαλητό οι υπόλοιποι στο σπίτι. 🏃‍♀️😁


Χρειάζεσαι :
  • 1 πακέτο πέννες
  • 1 κονσέρβα κον κασέ
  • 3 κ.σ βούτυρο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ ζάχαρη
  • 300γρ φέτα θρυμματισμένη για το τέλος
  • ψιλοκομμένο βασιλικό για το τέλος
  • 1 λίτρο νερό
1. Σε ένα πυρίμαχο ταψί αράδιασα τις πέννες και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα και τον βασιλικό που είναι για το τέλος. Σε ένα πυρίμαχο ταψί αράδιασα τις πέννες και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την φέτα και τον βασιλικό που είναι για το τέλος.

2. Σκέπασα το ταψί με ένα αλουμινόχαρτο και έψησα στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά. 

3. Στην συνέχεια έβγαλα το αλουμινόχαρτο έλεγξα τις πέννες να δω αν μαλάκωσαν,αλλιώς θα τις ξανασκέπαζα και θα συνέχιζα το ψήσιμο για λίγο ακόμη. Ήταν μια χαρά όπως μας αρέσουν τα ζυμαρικά,να πιάνουν λίγο στο δόντι, έτσι λοιπόν θρυμμάτισα την φέτα ρίχνοντάς τη να πάει παντού,ένα απαλό ανακάτεμα και απλά σερβίρισα το φαγητό!
Για έξτρα νοστιμιά έριξα ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό!

Τους άρεσε πολύ απ'ότι μου είπαν και φάνηκε γιατί ζήτησαν και δεύτερο! Θα το ξανακάνω μαζί και τα έξτραδάκια μου,άλλωστε με έχουν μάθει πως στην μαγειρική πάντα βάζω και κάτι άλλο το διαφορετικό. Έτσι τους παρουσιάζω νέες συνταγές κάθε φορά!😉

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις