Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κιμαδόπιτες ατομικές



Χορταστικές πιτούλες για την δουλειά το σχολείο ή την εκδρομή. Μπορείτε να φυλάξετε μερικές άψητες στην κατάψυξη και να τις χρησιμοποιήσετε κάποια άλλη φορά.



    Γράψε τα υλικά για την ζύμη:


▪ 2 ποτήρια κρασιού ηλιέλαιο
▪ 2 ποτήρια κρασιού γιαούρτι
▪ 2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
▪ 1 κ.γ ζάχαρη
▪ 1/2 κ.γ αλάτι
▪ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη)
▪Σουσάμι για το πασπάλισμα
▪Ασπράδι για το άλειμμα


Για την γεμιση :

▪ 500γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
▪ 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
▪ 1 κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες
▪ 200γρ τυρί τριμμένο γκούντα ή οποιοδήποτε άλλο έχετε
▪ 1 αυγό
▪ 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο, κάρυ, πάπρικα γλυκιά
▪ Αλάτι, πιπέρι
▪ 1 κύβο βοδινού
▪1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο

Ξεκινάμε την εκτέλεση :



1)Τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι σε 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα μπαχαρικά τον κύβο και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να πιει τα υγρά του. Όταν πλέον είναι έτοιμος τον αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε ένα αυγό και το τυρί. Ανακατεύουμε καλά την γέμισή μας.

                                     



2)Με ένα βαθύ ρίχνουμε όλα τα υλικά για την ζύμη εκτός από το αλεύρι που το προσθέτουμε σιγά σιγά έως ότου να έχουμε μια μαλακή εύπλαστη ζύμη.

3) Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες απο την ζύμη μας και τις ανοίγουμε με το χέρι πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας. Το φύλλο να μην είναι πολύ λεπτό ούτε όμως και χοντρό.
Βάζουμε λίγη από την γέμιση μας και διπλώνουμε στην μέση να γίνει σαν μισοφέγγαρο. Πατάμε τις άκρες με ένα πιρουνάκι τρυπάμε ελαφρά την επιφάνεια αλείφουμε με ελαφρός χτυπημένο ασπράδι και πασπαλίζουμε με σουσάμι (στην φώτο όπως θα δείτε δεν έβαλα ασπράδι και το σουσάμι γλιστράει και πέφτει γι'αυτό μην το παραλείψετε)

                                   

4) Τοποθετούμε τις πίτες μας σε λαμαρίνα με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα ώσπου να ροδίσουν.

                                    

                                     
https://cookstories2.blogspot.com          


By Popi Pt.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις