Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πατατοπιτάκια




Ότι καλύτερο για να πάρετε μαζί σας σε μια εκδρομή! Δεν αφήνουν κανέναν πεινασμένο



Γράψε τα υλικά για την ζύμη:


▪ 1/2 ποτήρι του νερού ελαιόλαδο

▪ 2 ποτήρια του νερού χλιαρό νερό
▪ 1 κ.γ. ζάχαρη
▪ 1/2 κ.γ. αλάτι
▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού ξύδι
▪ Αλεύρι όσο πάρει για να βγει αφράτη η ζύμη

Για την γέμιση:

▪ 4 πατάτες βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
▪ 1/2 κιλό φέτα
▪ 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
▪ 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪ δυόσμο ξερό
▪ Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
▪ 2 αυγά
▪ λίγο Αλάτι
▪ Πιπέρι
▪1 αυγό (για το άλειμμα)


Ξεκινάμε την εκτέλεση:

1) Ετοιμάζουμε τη ζύμη ξεκινώντας πρώτα από τα υγρά (νερό,λάδι,ξύδι) έπειτα ρίχνω μέσα τα στερεά (αλάτι,ζάχαρη και αλεύρι όσο χρειαστεί) η ζύμη μας θέλουμε να είναι αφράτη. Την αφήνουμε για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

2) Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και με ένα ποτήρι κόβουμε κύκλους,βάζουμε στην μέση λίγη από την γέμιση μας,κλείνουμε διπλώνοντας το φύλλο μας και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού πατάμε ελαφρώς τις άκρες να ενωθούν και να σχηματιστεί ένα σχέδιο. Τρυπάμε λίγο τη ζύμη στο πάνω μέρος και τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα

                             

3) Αλείφουμε με αυγό τα πιτάκια μας και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ώσπου να ροδίσουν.


                          


      https://cookstories2.blogspot.com                              






By Popi Pt.























Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις