Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Παστα φλωρα



Αγαπημένο γλυκό !Αν έχετε σπιτική μαρμελάδα βερίκοκο τότε θα μείνει αξέχαστο σε όσους το δοκιμάσουν. Αυτή η συνταγή είναι της γλυκιάς μου θείας που ότι και να φτιάξει με τα χεράκια της είναι θησαυρός.

Γράψε τα υλικά:



  • 250γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλ τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό και 1 κρόκο(κρατάω το ασπράδι για επάλειψη)
  • 2 κ.σ γάλα εβαπορέ
  • 1 συσκευασία μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο καρύδι 
  • 2 φλ. Τσαγιού Αλευρι 
Ξεκινάμε την εκτέλεση:


  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο,το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ,την ζάχαρη,τα αυγά,το γάλα και φτιάχνουμε την ζύμη.
  2. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε την ζύμη αφού πρώτα έχουμε κρατήσει ένα μέρος της που θα μας χρειαστεί να κάνουμε κορδονάκια και να διακοσμήσουμε το γλυκό. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε ώσπου να ροδίσει ελαφρά.
  3. Έπειτα στρώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια την ζύμης,ρίχνουμε το τριμμένο καρύδι και φτιάχνουμε κορδονάκια με την ζύμη για να διακοσμήσουμε την επιφάνεια του γλυκού. Ψήνουμε για λίγο ακόμη ώσπου να ροδίσουν τα κορδονάκια και έτοιμη!
                                 https://cookstories2.blogspot.com
By Popi Pt.




  

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις