Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Crispy πατάτες φούρνου




Τραγανιστές πατατούλες και νοστιμότατες! Μία διαφορετική πρόταση για αυτούς που έχουν βαρεθεί τις συνηθισμένες φουρνιστές πατάτες.Είναι τόσο crispy πού δεν θα σταματήσεις να τρως!
Ταιριάζουν με όλα τα ψητά κρέατα.


▪ 5-6 μέτριες προς μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
▪ 125γρ βούτυρο γάλακτος λιωμένο
▪ σκόρδο σε σκόνη
▪ μπόλικο αλατοπίπερο
▪ γλυκιά πάπρικα
▪ αλεύρι για το πασπάλισμα
▪ ελάχιστο νερό για το ταψί
▪ Ρίγανη για το τέλος ή τριμμένη γκούντα

1. Καθαρίζουμε πλένουμαι και κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες.

Τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νεράκι ίσα να τις σκεπάζει, σιγοβράζουμε,μόλις αρχίσει το νερό να κοχλάζει τις αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα αποσύρουμε από το μάτι,με μία τρυπητή κουτάλα τις μεταφέρουμε στο ταψί.
Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με το σκόρδο σε σκόνη την γλυκιά πάπρικα και αλατοπίπερο στη συνέχεια ρίχνουμε αλεύρι και τις ανακατεύουμε να παναριστούν καλά.



Ρίχνουμε ελάχιστο νεράκι στο ταψί και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς.Μόλις δούμε ότι πάρουν χρώμα ανακατεύουμε ελαφρά με μια σπάτουλα να ψηθούν απ'όλες τις μεριές.Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμες,αν θέλετε πασπαλίζετε με φρέσκια ρίγανη ή τριμμένο τυρί γκούντα.

 Είναι μία πρόταση που θα αρέσει σε όσους δοκιμάσουν! 😉
https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις