Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κοτόπουλο με κριθαράκι





Το γιουβέτσι είτε με μοσχάρι το φτιάξεις είτε με αρνάκι είτε με κοτόπουλο, θα γίνει πεντανόστιμο και δεν θ'αφήσει κανέναν πεινασμένο.
 Συνοδεύεται με πράσινη σαλάτα και αν θές με ενα ποτήρι κόκκινο κρασί.
Στην υγειά μας!🍷

▶ 1 κοτόπουλο κομμένο στην μέση
▶ 1 κονκασέ ή 2 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
▶ 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένη
▶ 4-5 μπαχάρια
▶3 φύλλα δάφνη 
▶ αλατοπίπερο
▶1 κύβο βοδινού 
▶ 1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί 😊
▶ 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
▶ Μία συσκευασία μέτριο κριθαράκι 
▶ κ.σ βούτυρο γάλακτος 
▶ ποτήρι νερό 
1.Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και αλείφουμε με το αλατοπίπερο και το σκόρδο καλά απ'όλες τις μεριές. Ρίχνουμε στο ταψί την ντομάτα,μπαχάρια,δάφνη,τον κύβο καλά θρυμματισμένο,το κρασί, το ελαιόλαδο και σιγοψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις για να μην μας στεγνώσει το κοτόπουλο. 

2. Λίγο πριν σβήσουμε το φούρνο ετοιμάζουμε το κριθαράκι (μία μικρή προετοιμασία για έξτρα νοστιμιά). Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε 2 κ.σ βούτυρο γάλακτος και μέσα εκεί τσιγαρίζουμε το κριθαράκι ώσπου που να πάρει χρώμα. 



Στην συνέχεια το ρίχνουμε στο ταψί με το κοτόπουλο και αφήνουμε για 10-15 λεπτά. 

3. Οταν το κριθαράκι είναι έτοιμο σβήνουμε τον φούρνο και για να μην μας λασπώσει,περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και αφήνουμε την πόρτα του φούρνου λίγο ανοιχτή για να φύγει η πολύ θερμότητα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις