Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πορτοκαλόπιτα με ινδοκάρυδο



Η κανονική πορτοκαλόπιτα γίνεται με φύλλο κρούστας που το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε μέσα στο μείγμα. Τι γίνεται όμως αν το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς δεν έχει φύλλο κρούστας; Όχι δεν τρέχεις βραδιάτικα να βρείς.
Κάνεις μία αλλαγή και προσθέτεις αλεύρι και ινδοκάρυδο!
Το αποτέλεσμα; Ένα πολύ όμορφο γλυκό γεμάτο άρωμα και γεύση,πολύ αφράτο,ότι πρέπει για κέρασμα σε ένα τραπέζι με φίλους και για να συνοδεύσει το καφεδάκι.
Δοκίμασέ το και με λεμόνι αλλα το σιρόπι μην προσθέσεις χυμό λεμονιού γιατί θα σου βγει πολύ ξινό.Αντικατέστησέ το με νερό. 😉😊

Για το μείγμα:

▪ 1 π.ν καλαμποκέλαιο
▪ 1 π.ν ζάχαρη
▪ 2 βανίλιες
▪ 1 γιαούρτι στραγγιστό
▪ 2 αυγά
▪ ξύσμα ενός πορτοκαλιού
▪ 250γρ ινδοκάρυδο
▪ 250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το σιρόπι :

▪ 1 π.ν χυμό πορτοκάλι
▪ 1 π.ν νερό
▪ φλούδες πορτοκαλιού
▪ 1 π.ν ζάχαρη

Για την διακόσμηση του γλυκού:

▪ Φέτες πορτοκαλιού
▪ λιγη ζάχαρη

1. Σε ένα βαθύ μπολ βάλε το λάδι με τη ζάχαρη και το ανακάτεψε να διαλυθεί,στη συνέχεια πρόσθεσε τ'αυγά και χτύπα με ένα αναδευτήρι.




 πρόσθεσε το γιαούρτι, τις βανίλιες,το ξύσμα πορτοκαλιού,το αλεύρι,το ινδοκάρυδο και με το αναδευτήρι ανακάτεψε να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.




Άδειασέ το σε βουτυρωμένο ταψί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 40 λεπτά.Για να δείς αν είναι έτοιμο το γλυκό σου, βύθισε ένα μαχαίρι και αν βγει καθαρό τότε βγάλτο από το φούρνο.

2. Ετοίμασε το σιρόπι ρίχνοντας σε ένα κατσαρολάκι τον χυμό πορτοκαλιού το νερό τις φλούδες πορτοκαλιού και τη ζάχαρη. Άφησε να βράσει ώσπου να κάνει φουσκαλίτσες, στη συνέχεια απέσυρε από το μάτι και το άφησέ το να κρυώσει.



3. Για τις φέτες πορτοκαλιού που θα διακοσμήσουν το γλυκό σου ξεκίνησαν ξύνοντας πρώτα ένα πορτοκάλι για να φύγει το πικρό σημείο του,έπειτα κόψε σε φέτες το πορτοκάλι.
Σε ένα μικρό τηγανάκι ρίξε τέσσερις κουταλιές ζάχαρη και τρεις κουταλιές νερό άφησε τη ζάχαρη να διαλυθεί και πρόσθεσε τις φέτες του πορτοκαλιού μόλις το σιρόπι αρχίσει να πήζει απέσυρε απ'τη φωτιά, ρίξε λίγες σταγόνες λεμόνι και οι φέτες πορτοκαλιού είναι έτοιμες για την διακόσμηση

Σιρόπιασε με το γλυκό σου όταν το σιρόπι είναι κρύο και ζεστό το γλυκό.Μόλις το βγάλεις από το φούρνο κόψε το σε κομμάτια και ρίξε το κρύο σιρόπι από πάνω έτσι ώστε να το απορροφήσει σωστά,στη συνέχεια διακόσμησε.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις