Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σοκολατένια τρουφάκια




Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι προ των πυλών και οι ετοιμασίες για τον στολισμό έχουν ξεκινήσει. Τα πάντα γύρω μας αποκτούν μια πιο εορταστική διάθεση. 
Ακόμη και αν μερικοί από εμάς έχουμε τις μαύρες μας,ε δεν μπορεί το   Christmas Mood θα μας συνεπάρει και θα σκάσει λίγο το χειλάκι μας!!🎄 
Η εορταστική περίοδος όχι μόνο των χριστουγέννων,έχει ξεκινήσει από του Αγίου Δημητρίου και σηματοδοτεί την έναρξη των χειμωνιάτικων ονομαστικών εορτών που είναι ουκ ολίγες! Εμείς οι τρελοί με την μαγειρική αρχίζουμε το ψάξιμο για γλυκές και αλμυρές λιχουδιές που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους μας ή θα είναι η καλύτερη λύση σε μια επίσκεψη,μιας και πάντα κάτι φτιαγμένο από τα χεράκια μας έχει περισσότερη αξία.
Τα τρουφάκια τα φτιάχνω από τότε που ξεκίνησαν τα παιδιά μου το σχολείο,είναι το καλύτερο κέρασμα που πάντα αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις! Κάθε φορά τα κάνω διαφορετικά για να μην γίνω και γραφική. 😁
Σου δίνω την πιο εύκολη παραλλαγή που θυμίζει κάτι σε καριόκα. Αν έχεις όρεξη για αλχημείες τότε μπορείς να κάνεις πολλές παραλλαγές. Με γέμιση φυστυκοβούτυρο και μπισκότα digestive, με γέμιση καρύδας και επικάλυψη λευκής σοκολάτας, με κομματάκια φρουί γλασσέ και πολλές πολλές άλλες. Είπαμε!
Όρεξη να'χεις και ξεκίνα!!

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα στο μπλέντερ
  • κουβερτούρες Ιον λιωμένες. Η μια για το μείγμα και η άλλη  για την επικάλυψη
  • 200γρ καρυδόψιχα τριμμένη στο μπλέντερ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • 1 σφηνοπότηρο κονιάκ

Η διαδικασία είναι πολύ απλή.
  1. Θα ρίξεις όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και θα φτιάξεις μια ζύμη. Θα την αφήσεις στο ψυγείο για λίγο να σφίξει και στην συνέχεια θα φτιάξεις μικρά μπαλάκια.

  1. Θα λιώσεις την κουβερτούρα σου στο μικροκυμμάτων για 80 δευτερόλεπτα και θα καλύψεις τα μπαλάκια.

  1.  Τοποθέτησε τα σε μια λαδόκολλα και όταν τελειώσεις βάλε τα στο ψυγείο να σκληρύνει η κουβερτούρα. Έτοιμα!







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις