Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Τυρένια μπουρεκάκια


                               


               Σου τα σερβίρουν ως ορεκτικό στα μεζεδοπωλεία και ποτέ μια μερίδα δεν φτάνει. Εξαφανίζονται στο λεπτό και όχι άδικα αφού είναι ένας από τους νοστιμότερους μεζέδες. 
Μπουρεκάκια με παστουρμά και ανθότυρο έχεις φάει; Να φας!
 Ή μάλλον να τα φτιάξεις με τα χεράκια σου και να τα απολαύσεις με τους αγαπημένους σου.
Στην συνταγή που σου δίνω μπορείς να προσθέσεις λίγη λιαστή ντομάτα(μην το παρακάνεις όμως γιατί είναι λίγο αλμυρό το μείγμα των τυριών) και πιπεριά Φλωρίνης.
Εγώ δεν χρησιμοποίησα καθόλου βούτυρο για το άλειμμα,έβαλα λάδι. Γίνονται πιο ελαφριά και δεν πανιάζουν την επόμενη μέρα όπως γίνεται συνήθως με το βούτυρο.

Θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ  φέτα
  • 250γρ γραβιέρα ψιλοτριμμένη
  • 250γρ κεφαλοτύρι κατά προτίμηση Όλυμπος το καλύτερο που έχω δοκιμάσει!
  • Λίγο δυόσμο
  • 2 αυγά
  • 1κ.γ γλυκιά πάπρικα
  • πιπερι
  • ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

Η διαδικασία απλή..


◾ Σε ένα βαθύ μπολ θρυμματίζω την φέτα,προσθέτω τα υπόλοιπα τυριά,τον δυόσμο τα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά.                                                        

◾ Κόβω το φύλλο κρούστας στην μέση.  
◾ Λαδώνω με ένα πινελάκι μια λωρίδα φύλλου και βάζω λίγο από το μείγμα του τυριού.Διπλώνω προς τα μέσα τα πλαϊνά και ρολάρω για να φτιάξω το μπουρεκάκι.

◾ Τοποθετώ σε ταψί λαμαρίνα με λαδόκολλα αλείφω με λίγο λαδάκι από πάνω και ραντίζω με λίγο νερό.
◾ Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ξεροψηθούν.

   
Τα λαχταριστά υπέρ-τραγανιστά μπουρεκάκια σου είναι έτοιμα να τα σερβίρεις! ❤😉




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις