Αυτές τις γλυκές φλογέρες τις δοκίμασα πριν λίγες μέρες από τον γείτονά μου. Κάθε φορά με εκπλήσσει με τις συνταγές του. Έχει μεγάλη αγάπη στην μαγειρική και όταν ετοιμάζει αυτά τα υπέροχα καλούδια,ποτέ δεν μας ξεχνάει. Ανταλλάσσουμε συχνά πιατάκια με τις δημιουργίες μας και απόψεις για κάθε συνταγή. Τις έφτιαξα πρώτη φορά και οι "δοκιμαστές" μου έμειναν πολύ ευχαριστημένοι οπότε είπα να μοιραστώ την συνταγή μαζί σου!
Θα χρειαστείς:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 πακέτο τριμμένη καρυδόψυχα
- 6 τριμμένες φρυγανιές
- 2 αυγά
- 1/3 της κούπας κομματάκια απο οποιοδήποτε γλυκό του κουταλιού έχεις. (Εγώ έβαλα πορτοκάλι)
- 150γρ καστανή ζάχαρη
- 1 κ.γ κανέλα σε σκόνη
- 1/2 κ.γ γαρίφαλο σε σκόνη
- λαδι για το άλειμμα των φύλλων
- καρφάκια γαρίφαλου
Για το σιρόπι:
- 2 φλ. νερό
- 2φλ. ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1 φλούδα λεμονιού(χωρίς το άσπρο)
◾ Αρχικά ετοιμάζω το σιρόπι μου για να προλάβει να κρυώσει μέχρι να βγουν οι πρώτες φλογέρες.Σε μια κατσαρόλα βάζω τα υλικά για το σιρόπι μου και βράζω σε μέτρια φωτιά. Από την στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει,αφήνω για δέκα λεπτά και μετά αποσύρω από την φωτιά.
◾ Ετοιμάζω την γέμιση αλέθοντας στο μπλέντερ τα καρύδια. Έπειτα τις φρυγανιές και στην συνέχεια τα ρίχνω σε ένα μεγάλο μπόλ μαζί με το κανελογαρίφαλο τις ζάχαρες τα κομματάκια του γλυκού και τ'αυγά.Ανακατεύω καλά το μείγμα.
◾ Κόβω το φύλλο κρούστας την μέση,λαδώνω το πρώτο φύλλο,βάζω γέμιση και ξεκινάω να φτιάχνω τις φλογέρες με τον ίδιο τρόπο που έκανα και στα Τυρένια μπουρεκάκια μόλις τα φτιάξω καρφώνω και τρία γαρίφαλα.
◾ Τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μεσαία σκάλα,μέχρι να ροδίσουν καλά.
Όταν τις βγάλω από τον φούρνο αμέσως τις ρίχνω λίγες λίγες μέσα στο σιρόπι. Μόλις ακουστεί το σβήσιμο που κάνει όταν πέσει η καυτή φλογέρα μέσα στο κρύο σιρόπι,την βγάζω και τοποθετώ σε μια πιατέλα. Συνεχίζω έτσι με όλες.
Δεν αφήνουμε παραπάνω ώρα μέσα στο σιρόπι γιατί έτσι θα πάψουν να είναι τόσο τραγανιστές.Αν τις θέλεις πιο ζουμερές τότε επέλεξε εσύ πόσο θα τις αφήσεις.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία και να τις απολαύσεις!!❤
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου