Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Cookies



Πολύ εύκολα και γρήγορα μπισκοτάκια που παιζοντας με τα υλικά μπορούμε να κάνουμε διάφορες παραλλαγές.Φτιαξτε τα αφήστε τα να κρυώσουν και αποθηκεύστε τα σε ένα ωραίο κουτί για μπισκότα. Έτσι θα έχετε κάτι νόστιμο και φτιαγμένο απ'τα χεράκια σας κάθε φορά που έρχεται μία φίλη στο σπίτι για καφεδάκι!😉

Γράψε τα υλικά:

Για την γέυση κακάο
▪ 225γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
▪ 120γρ ζάχαρη
▪ 1 αυγό
▪ 1 βανίλια
▪ 1/2 κ.γ σόδα
▪ 1κ.γ μπέϊκιν
▪ 150γρ αλεύρι
▪ 100γρ κακάο
▪ ζάχαρη άχνη για το πανάρισμα
▪ μούσλι για το πανάρισμα

Για την γέυση λεμονιού...

▪ 225γρ βούτυρο
▪ 120γρ ζάχαρη
▪ 1 αυγό
▪ 1 βανίλια
▪ ξύσμα ενός λεμονιού
▪ 1/2 κ.γ σόδα
▪ 1 κ.γ μπέϊκιν
▪ 250γρ αλεύρι
▪ ζάχαρη άχνη για το πανάρισμα

Ξεκινάμε την εκτέλεση:

1. Για την γέυση κακάο θα βάλεις σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και θα ζυμώσεις καλά ώσπου να έχεις μία βουτυράτη ζύμη.
Χρησιμοποίησε ένα κουταλάκι του γλυκού για να κάνεις ίδιου μεγέθους μπαλάκια και πανάρισέ τα πρώτα σε κρυσταλλική ζάχαρη και μετά σε ζάχαρη άχνη τοποθέτησε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πάτησε τα ελαφρώς. Αυτά καθώς ψήνονται θα ανοίξουν και θα έχουν ένα σχέδιο κρακελέ.
Άλλη μια ιδέα για πανάρισμα είναι να τα περάσεις σε μούσλι.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά. 





2. Για την γεύση λεμόνι προσθέτεις όλα τα υλικά μέσα σε ένα βαθύ μπολ εκτός από τη ζάχαρη άχνη που θα την αφήσεις στο τέλος για το πανάρισμα.
Φτιάχνεις την ζύμη και ακολουθείς την ίδια διαδικασία όπως και στα μπισκότα κακάο. Κάνεις μικρά μπαλάκια τα πανάρεις με την ζάχαρη άχνη και τα τοποθετείς στο ταψί με τη λαδόκολλα τα πατάς ελαφρώς και στη συνέχεια τα βάζεις σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 10 μόνο λεπτά. 





Οταν βγάλεις τα μπισκότα από τον φρούρνο άφησέ τα να κρυώσουν καλά για να μην σου σπάσουν. Αν όμως θέλεις να τα βγάλεις από το ταψί τότε κάντο προσεκτικά με μια σπάτουλα και βάλε τα σε μία επιφάνεια που να μην ακουμπάνε το ένα πάνω στο άλλο,για να κρυώσουν γρήγορα και να μην χαλάσει το σχήμα τους. Έπειτα μπορείς να τα αποθηκεύσεις σε ένα κουτί για μπισκότα που κλείνει αεροστεγώς για να διατηρηθούν τραγανά.
Μπορείς να παίξεις με τις γεύσεις που θα δώσεις στα μπισκότα σου.Πρόσθεσε ινδοκάρυδο και αφαίρεσε αλεύρι. Όσο ινδοκάρυδο βάλεις τόσο αλεύρι θα αφαιρέσεις.
Μπορείς να βάλεις ξηρούς καρπούς ή κομματάκια σοκολάτας,να τα περιχύσεις με λιωμένη κουβερτούρα και ότι άλλο επιθυμείς!


By Popi Pt
https://cookstories2.blogspot.com









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις