Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σκορδομακάρονα με λουκάνικα



Γυρίζεις στο σπίτι ύστερα απο μια γεμάτη μέρα διαπιστώνεις πως δεν έχεις μαγειρέψει και σε λίγο επιστρέφουν τα παιδιά και ο/η σύζυγος. Μια γρήγορη λύση που θα σε βγάλει απο την δύσκολη θέση και θα τους αφήσει όλους ικανοποιημένους είναι η μακαρονάδα άλλα οχι κλασσική με σάλτσα. Ετοίμασε κάτι πολύ απλό και παράλληλα ξεχωριστό όπως μια σκορδομακαρονάδα με λουκάνικα. 

Γράψε τα υλικά


  • 1 πακέτο μακαρόνια 
  • 6 λουκάνικα τύπου Φρανκφούρτης
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 κ.γ μπούκοβο
  • αλάτι και πιπέρι
  • 1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
  • λιάστές ντομάτες(προαιρετικά)
  • φρέσκια ή ξερή ρίγανη
  • ξύσμα λεμονιού ενός λεμονιού

Εκτέλεση

1. Γέμισε μια κατσαρόλα μέχρι την μέση με νερό και πρόσθεσε 2 πρέζες αλάτι. Μόλις το νερό βράσει ρίξε τα μακαρόνια σου,ανακάτευε που και που για να μην κολλήσουν.
 Όταν είναι έτοιμα στραγγίζεις και λαδώνεις τα μακαρόνια σου με λίγο ελαίολαδο και όχι καμένο βούτυρο.Είπαμε...μην το παρακάνουμε με τα ανθυγιεινά.
Σε ένα τηγανάκι ρίξε το ελαιόλαδο,τον πελτέ, και το σκόρδο τσιγάρισε τα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα. Έπειτα με ένα πιρούνι αφαίρεσε τις σκελίδες και πρόσθεσε στο λάδι το μπούκοβο και τα λουκάνικα.
(ελαφρύ τσιγάρισμα για να μην μας βγει πολύ βαρύ το φαγητό) 
Ρίξε ελάχιστο νερό και ανακάτεψε καλά να αποκτήσει μια σαλτσάτη όψη. Σε αυτό το σημείο αν θες πρόσθεσε την λιαστή ντομάτα. Άδειασε την σάλτσα με τα λουκάνικα μέσα στα μακαρόνια βάλε το ξύσμα λεμονιού και ανακάτεψε με την πιρούνα να πάνε παντού τα λουκάνικα. Σερβίρεις  με μπόλικο τριμμένο τυράκι. 

Ορίστε λοιπόν! Δεν σου πήρε περισσότερο απο 20 λέπτα και θα μείνουν όλοι ευχαριστημένοι,εκτός απο αυτούς που δεν τους αρέσει το σκόρδο! 😊

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις