Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Χορτόσουπα βελουτέ



Οι βελουτέ σούπες είναι μία εύκολη λύση οταν θες κάτι ελαφρύ και παράλληλα χορταστικό.Αν έχεις φάει και λίγο άτσαλα τις προηγουμενες μέρες να ξέρεις πως η χορτόσουπα είναι το κατάλληλο αποτοξινωτικό! Άσε που μέσα σε μια βελουτέ μπορείς να "κρύψεις" οτι λαχανικό δεν τρώει το πιτσιρίκι σου.
Ένα γρήγορο γεύμα λοιπόν για σήμερα. Χορτόσουπα με τα όλα της.


Γράψε τα υλικά:

▪ 2 κολοκυθάκια
▪ 1/2 μπρόκολο
▪ 1 κρεμμύδι
▪ 3 πατάτες
▪ 1 ντομάτα χωρίς το φλούδι της
▪ 3 καρότα
▪ 2 κύβους λαχανικών
▪ Ελαιόλαδο
▪ 1 τσιμπιά πάπρικα γλυκιά
▪ 1 τσιμπιά μπούκοβο (προαιρετικά)
▪ 3 κ.σ γάλα εβαπορέ
▪ αλάτι κατά προσέγγιση (είναι και οι κύβοι μη το ξεχνάς)

Ξεκινάμε την εκτέλεση:

1. Καθάρισε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, το καρότο, το κρεμμύδι και ρίξτα όλα μέσα σε μία κατσαρόλα μαζί με το μπρόκολο και τα υπόλοιπα υλικά,εκτός από το γάλα. Πρόσθεσε νερό μέχρι την μέση και άφησέ τα να σιγοβράσουν.

 2. Μόλις μαλακώσουν τα υλικά σου, πάρε το minipimer (ραβδομπλέντερ)  αυτό που κάνεις τον πουρέ και πολτοποίησε τα πολύ καλά, να γίνουν κρέμα. 
Βάλε την κατσαρόλα σου για λίγο πάνω στο ζεστό μάτι της κουζίνας και πρόσθεσε  το γάλα. Ανακάτεψε ελαφρά και δοκίμασέ την να δεις μήπως χρειάζεται λίγο έξτρα αλάτι, αν θές πρόσθεσε λίγο χυμό λεμονιού,της ταιριάζει.
Έτοιμη η σουπίτσα σου!  Αλλα με τι θα την συνοδεύσεις;  Μην ανησυχείς σου έχω την λύση 😉
Θα χρειαστείς μόνο ψωμί που δεν είναι και πολύ φρέσκο.
 Κόψε το ψωμί σε φέτες και μετά κάθε φέτα σε κύβους.Βάλτο σε ένα τηγάνι και ράντισε με λίγο ελαιόλαδο, πασπάλισε με ξερό σκόρδο αλάτι πιπέρι και άφησέ το να τραγανίσει ελαφρως σε μέτρια φωτιά. Όταν είναι έτοιμο ρίξε και λίγη φρέσκια ρίγανη από πάνω..
 Τώρα μπορείς να απολαύσεις την βελουτέ χορτόσουπα σου με το συνοδευτικό της. Καλή σου ορεξη!

by Popi Pt
https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις