Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σοκολατόπιτα



Αυτή τη συνταγή για την υπέροχη σοκολατόπιτα, μου την έδωσε μια φίλη και απο τότε την έχω φτιάξει άπειρες φορές. 
Δεν είναι πολύ γλυκιά όπως ορισμένες άλλες που έχω δοκιμάσει αλλα τόσο όσο.  Θα γίνει η αγαπημένη σας

▪ 250gr βούτυρο 
▪ 1 1/2 φλ. Ζάχαρη 
▪ 2/3 του φλιτζανιού κακάο 
▪ 1 φλ. ζεστό νερό 
▪ λίγο κονιάκ (προαιρετικά) 
▪ 1 1/2 φλ.αλευρι φαρίνα
▪ 4 αυγά 
▪ 1 βανίλια 

1. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το βούτυρο, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Ρίχνουμε το κακάο, το κονιάκ και το ζεστό νερό. Κρατάμε από το σοκολατένιο σιρόπι 
1 1/2 ποτήρι για το τέλος. 


2. Σε ένα μπόλ χτυπάμε με το αναδευτήρι τα αυγά και προσθέτουμε την βανίλια και σιγά σιγά-σιγά ανακατεύοντας το υπόλοιπο σιρόπι. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και ενώνουμε καλά τα υλικά. 



3. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα καλά βουτυρωμένο πυρίμαχο ταψάκι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά. 

4. Οταν είναι έτοιμο το γλυκό βγάζουμε από τον φούρνο και το κόβουμε σε μερίδες έπειτα το περιχύνουμε με το σιρόπι που κρατήσαμε και αφήνουμε να το απορροφήσει.
                 by Popi Pt ❤ 

https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις