Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σφακιανόπιτες



Τις δοκίμασα πρώτη φορά σε ένα μαγαζί με κρητική κουζίνα και από τότε τις λάτρεψα.Ήθελα να μάθω τον τρόπο που γίνονται έψαξα συνταγές τις δοκίμασα αλλά αυτή εδώ πιστεύω ότι αξίζει.Το μυστικό βρίσκεται την ζύμη που περιέχει τι άλλο; Ρακή βέβαια! 

▪ 500 γρ αλεύρι 
▪ 500γρ φρέσκια μυζήθρα 
▪ 50ml ρακή
▪ 4 κ.σ Ελαιόλαδο 
▪ 1 κ.γ αλάτι 
▪ 270ml χλιαρό νερό 

1.Καταρχήν στραγγίζουμε καλά το τυρί να φύγουν όλα τα υγρά του. Έπειτα το μαδάμε με το χέρι και φτιάχνουμε 10 μπάλες σε μεγεθος καρυδιού.

2. Σε ένα μπόλ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το νερό, τη ρακή, το αλάτι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. 

Την χωρίζουμε σε 10 ίσα μέρη και πλάθουμε μπαλάκια όπως το τυρί. 

3. Ρίχνουμε αλεύρι πάνω στην επιφάνεια εργασίας μας και ανοίγουμε με την βοήθεια του πλάστη ένα ένα τα μπαλάκια της ζύμης τοποθετούμε μέσα σε κάθε κομμάτι ζύμης από ένα μπαλάκι τυριού κλείνουμε τη ζύμη την πατάμε με το χέρι μας και με τον πλάστη


 Την ανοίγουμε όσο πιο λεπτή 
μπορούμε.
4. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και στη συνέχεια ρίχνουμε μία μία τις σφακιανόπιτες να τηγανιστούν.

Φροντίζουμε η θερμοκρασία να μην είναι δυνατή  έτσι ώστε να μπορέσουν να τηγανιστούν και μέσα οι πίτες χωρίς να καούν εξωτερικά.
Επειτα τις τοποθετούμε τη μία πάνω στην άλλη χωρίζοντας τες με ένα απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι. 
Μόλις κρυώσουν τις σερβίρουμε ρίχνοντας από πάνω λίγο μέλι και αν θέλουμε σουσάμι


By Popi Pt ❤ 
https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις