Υλικά:
▪ 500γρ αλεύρι
▪ 1 κύβο νοπη μαγιά
▪1 ποτήρι χλιαρό γάλα
▪ 1 κ.γ ζάχαρη
▪ 1 κ.γ αλάτι
▪ 4 κ.σ βούτυρο λιωμένο
▪ 4 κ.σ ξύδι
▪ 500γρ κιμά μοσχαρίσιο
▪ 1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
▪ 1 ζωμό βοδινού
▪ 1/2 κ.γ μπούκοβο (προαιρετικά)
▪, μία τσιμπιά αλάτι
▪ σάλτσα ντομάτας βάση για πίτσα (η συνταγή βρίσκεται στις σάλτσες)
▪ 300γρ τριμμένη μοτσαρέλα
▪ ψιλοκομμένο μαϊντανό (προαιρετικά)
▪ ζαμπον κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση:
1. Ετοιμάσε την ζύμη για την πίτσα σε ένα βαθύ μπολ,διαλύοντας την μαγιά με το χλιαρό γάλα και στην συνέχεια πρόσθεσε το μισό αλεύρι.Ανακατεψε με μια ξύλινη κουταλα και ρίξε το λιωμένο βούτυρο, την ζάχαρη,αλάτι, ξύδι και σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.
Ισως να μην χρειαστεί να το βάλεις όλο,αυτο θα το δεις πλάθοντας την ζύμη σου, πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.Μολις είναι έτοιμη την σκεπάζεις με μια πετσέτα και βάζεις το μπολ με την ζύμη σε ζεστό μέρος που δεν το χτυπάει αέρας για να φουσκώσει. Καλύτερο μέρος ο φούρνος μικροκυμάτων ή ο φούρνος της κουζίνας.
2. Ετοίμασε τον κιμά όσο η ζύμη φουσκώνει.
Τσιγάρισε το κρεμμύδι με τον κιμά σε ένα βαθύ τηγάνι, πρόσθεσε τον ζωμό, αλάτι πιπέρι το μπούκοβο και συνεχίστε το τσιγάρισμα ώσπου να πιει όλα τα υγρά του ο κιμάς.
3. Άναψε τον φούρνο στους 270 βαθμούς στις αντιστάσεις να ζεσταθεί για μισή ώρα αφήνοντας μέσα και την σχάρα. Οταν η ζύμη φουσκώσει, θα την βάλεις πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλα στο μέγεθος της λαμαρίνας. Εκει επάνω θα ανοίξεις το φύλλο σου με τα χέρια και πασπαλίζοντας με αλεύρι για να βοηθηθείς.
Έπειτα θα τοποθετήσεις την λαδόκολλα επάνω στην σχάρα του φούρνου (με προσοχή να μην καείς)
Ψήσε την ζύμη για λίγο και μετά βγάλε από κάτω την λαδόκολλα και άφησέ τη να ακουμπήσει στην σχάρα.Ετσι θα ψηθεί ομοιόμορφα η ζύμη. Απλωσε πάνω την σάλτσα, κιμά,ζαμπόν και το τυρί. Συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Αν θέλεις όταν τη βγάλεις από το φούρνο πασπάλισε με ψιλοκομμένο μαϊντανό της δίνει μια δροσερή γεύση καιε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 😉
By Popi Pt
https://cookstories2.blogspot.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου