Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο




Αυτές τις μέρες ακούω πολύ συχνά για την γαλατόπιτα.Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ξανακάνει! Έτσι λοιπόν όπως κάθε φορά πήρα τα τηλεφωνάκια μου ρώτησα και βρήκα μία εύκολη συνταγή την δοκίμασα και σας την παρουσιάζω!

Γράψτε τα υλικά:

▪ 1 λίτρο γάλα
▪ 1 φλ.τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό 
▪ 300γρ. ζάχαρη
▪ 2 βανίλιες
▪ 4 αυγά χτυπημένα
▪ ξύσμα από 1 λεμόνι
▪ 1 κ.σ βούτυρο

Ξεκινάμε την εκτέλεση :

1. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα με το σιμιγδάλι,το βούτυρο, το
ξύσμα,τις βανίλιες και 3 κ.σ  από τη ζάχαρη να βράσουν σε μέτρια φωτιά. Μόλις το μείγμα αρχίσει να πήζει αποσύρουμε από το μάτι.

2. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας με ένα αναδευτήρι στο γάλα. 
3. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο ταψάκι και αδειάζουμε το μείγμα.

4.Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμους στον αέρα και τοποθετούμε μέσα το ταψί. Μειώνουμε την θερμοκρασία στους 180 και ψήνουμε για περίπου 40- 50 λεπτά.
Θα είναι έτοιμο αν βυθίσουμε ένα μαχαιράκι και βγει καθαρό. Αν δεν το θέλουμε πολύ σκούρο στην επιφάνεια τότε μόλις το γλυκό μας πάρει ένα χρυσάφι χρώμα το σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο.

By Popi Pt. 

https://cookstories2.blogspot.com





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις