Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κοκκινιστό μοσχαράκι




Είναι ορισμένες συνταγές που η απλότητά τους είναι και το μυστικό της νοστιμιά τους. Συνταγή της μανούλας με λίγα υλικά πολύ αγάπη και νοστιμιά!  

Γράψε τα υλικά:

▪ 1 κιλό μοσχαρίσιο ποντίκι κομμένο σε μερίδες. 
▪ 5 σκελίδες σκόρδο 
▪ 2 κ.σ πελτέ ντομάτας
▪ φρέσκο πιπέρι 
▪ 1 κ.γ μπούκοβο 
▪ Μία κονσέρβα μανιτάρια 
▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιολαδο 

 Για τον πουρέ:

▪ 5 πατάτες ξεφλουδισμένες
▪ 4 καρότα ξεφλουδισμένα 
▪ Μία χούφτα κεφαλοτύρι 
▪ 2 κ.σ βούτυρο 
▪ 1/2 ποτήρι του κρασιού γάλα 
▪ Πιπέρι 


Ξεκινάμε την εκτέλεση :

1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε πελτέ,ελαιόλαδο, σκόρδο  το κρέας και σοτάρουμε ελαφρά.Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπούκοβο και νερό τόσο που να καλύπτει το κρεάς και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο και λίγο πριν αποσύρουμε από το μάτι αλατίζουμε το φαγητό μας.

2. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν. 
Έπειτα στραγγίζουμε το νερό που έχει η κατσαρόλα μας και πολτοποιούμε τα υλικά μας με το minipimer(ραβδομπλέντερ) ή με τον πολτοποιητή πατάτας. Προσθέτουμε  βούτυρο,γάλα,τυρί, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα να αποκτήσει μια κρεμώδη βελούδινη υφή.



By Popi Pt. 
https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις