Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Μπακαλιαροκεφτέδες





Τον μπακαλιάρο εκτός από τηγανητό με σκορδαλιά μπορούμε να τον απολαύσουμε και σε κεφτέδες.Ένας πολύ νόστιμος μεζές που μπορούμε να τον συνοδεύσουμε με την αγαπημένη του σκορδαλιά, με χωριάτικη σαλάτα ή χορταράκια βραστά και βέβαια ένα ποτηράκι ούζο! 


Θα χρειαστούμε:

▪ 1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου χωρίς κόκκαλο
▪ 1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κυβάκια
▪ 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
▪ λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο 
▪ 2 καπάκια ούζο
▪ αλεύρι όσο χρειαστεί για να γίνει ένας χυλός χωρίς υγρά
▪ λάδι για το τηγάνισμα
▪ Πιπέρι και αλάτι 

Ξεκινάμε την εκτέλεση:

1. Σε ένα βαθύ μπολ μαδάμε καλά τον μπακαλιάρο και προσέχουμε να μην έχει καθόλου κόκαλα. 

Έπειτα προσθέτουμε την ντομάτα το κρεμμύδι το μαϊντανό το ούζο,πιπέρι και αλάτι όχι πολύ γιατί ο μπακαλιάρος έχει την δίκη του αλμύρα. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά,προσθέτουμε αλεύρι τόσο ώστε να πάρει όλα τα υγρά.

2. Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει, με ένα κουτάλι παίρνουμε από το μείγμα και ρίχνουμε στο τηγάνι. Μόλις οι κεφτέδες ροδίσουν τους γυρνάμε από την άλλη πλευρά. 
Όταν είναι έτοιμοι τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το περιττό λάδι.



By Popi Pt.
https://cookstories2.blogspot.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις