Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Ντοματάκι γλυκό του κουταλιού




Ποιος είπε ότι το ντοματάκι είναι μόνο για τη σαλάτα; 
Γίνεται και γλυκό του κουταλιού και μάλιστα πεντανόστιμο!

Γράψε τα υλικά :

▪ 1 κιλό ντοματάκια
▪ 1 κιλό ζάχαρη
▪ 1 βανίλια
▪ λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
▪ νεράκι ίσα να τα σκεπάσει
▪ χυμό από ένα λεμόνι 

Ξεκινάμε την εκτέλεση:

1. Πλένουμε τα ντοματάκια βγάζουμε τα κοτσάνια και τα σκίζουμε σταυρωτά στο σημείο που ήταν το κοτσανάκι.

2. Με την ανάποδη ενός μικρού κουταλιού καθαρίζουμε από μέσα τα σποράκια αλλιώς τα ζουλάμε ελαφρά και φεύγουν από μόνα τους.

3. Βυθίζουμε τα ντοματάκια για ένα λεπτό σε βραστό νερό και έπειτα τα βάζουμε σε μία λεκάνη με πολύ κρύο νερό και σιγά-σιγά βγάζουμε τις φλούδες τους.


4. Βάζουμε τα ντοματάκια σε μία λεκανίτσα με νερό και χυμό από ένα λεμόνι, τα αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε τα ξεπλένουμε καλά και τα ρίχνουμε σε μία βαθιά κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη,το νερό την αρμπαρόριζα τη βανίλια.Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Έπειτα τα αφήνουμε για μία ολόκληρη νύχτα να βγάλουν τα νερά τους και την επόμενη μέρα βράζουμε ξανά το γλυκό για να δέσουμε το σιρόπι.
Αν δούμε ότι το σιρόπι αργεί να δέσει βγάζουμε με μία τρυπητή κουτάλα τα τοματάκια δένουμε σιρόπι μόνο του και στην συνέχεια τα ρίχνουμε ξανά μέσα. Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού και το γλυκό μας είναι έτοιμο.Το αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα και το αφήνουμε να κρυώσει.



By Popi Pt.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις