Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πατατοκροκέτες



Περίσσεψε πουρές από το μεσημεριανό φαγητό; Δε τον πετάμε! Υπάρχει τρόπος να τον αξιοποιήσουμε και μάλιστα πεντανόστιμος.

Γράψε τα υλικά:


▪ 4 βρασμένες πατάτες ή έτοιμο πουρέ πατάτας 
▪ 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
▪ 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
▪ 4 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
▪ 1 αυγό
▪ 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
▪ λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
▪ λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο
▪ πιπέρι φρεσκοτριμμένο
▪ 6 κ.σ αλεύρι 
▪ λάδι για το τηγάνισμα 
▪ χυμό λεμονιού

Ξεκινάμε την εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε βράζουμε τις πατάτες και τις λιώνουμε με  το πιρούνι αλλιώς βάζουμε μέσα σε μία λεκανίτσα τον έτοιμο πουρέ το ψιλοκομμένο κρεμμύδι,μαϊντανό,άνηθο,δυόσμο,το αυγό τα τυριά μας πιπέρι και 6 κουταλιές από το αλεύρι.Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.

2. Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να πανάρουμε τις κροκέτες μας. Με ένα κουτάλι της σούπας παίρνουμε από το μείγμα της πατάτας και με ένα δεύτερο κουτάλι σπρώχνουμε το μείγμα να πέσει στο αλεύρι παίρνουμε με το χέρι μας και πλάθουμε την κροκέτα,συνεχίζουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες.




3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει Έπειτα ρίχνουμε τις κροκέτες.Μόλις ροδίσουν τις γυρνάμε και όταν είναι έτοιμες τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί για να μαζέψει το περιττό λάδι.Τέλος στύβουμε ένα λεμόνι και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνοδεύονται τέλεια με τζατζίκι ή τυροκαυτερή.


By Popi Pt. 

https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις