Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Ρολό κιμά

https://cookstories2.blogspot.com

Κλασσική και αγαπημένη συνταγή! Εννοείται πως όλοι θέλουμε  να πετύχουμε ολόκληρο το αυγό!!

Γράψε τα υλικά :

▪ 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
▪ 5 αυγά βρασμένα σφιχτά
▪  4 φέτες ψωμί που το έχουμε μουλιάσει στο νερό
▪ 1 κρεμμύδι πολτοποιημένο
▪ 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
▪ αλάτι και πιπέρι
▪ Μια ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
▪ Φέτα θρυμματισμένη
▪ Ρίγανη για πασπάλισμα

Ξεκινάμε την εκτέλεση:


1.Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε να βράσουν καλά τα αυγά.
2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά με το κρεμμύδι, το σκόρδο,αλάτι, πιπέρι και το ψωμί καλά στραγγισμένο και θρυμματισμένο. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα τα υλικά.
3. Όταν βράσουν τα αυγά τα καθαρίζουμε προσεκτικά να μην αφήσουμε τσόφλια.
4. Σε ένα ταψί ανοίγουμε τον κιμά με τα χέρια μας.Στο κέντρο βάζουμε τα αυγά το ένα κάτω από το άλλο.Δίπλα στα αυγά βάζουμε τις φέτες της ντομάτας και την θρυμματισμένη φέτα τέλος πασπαλίζουμε με την ρίγανη. Ενώνουμε την δεξιά με την αριστερή μεριά του κιμά προσέχοντας να καλυφθούν καλά τα αυγά μας.
5. Διαλύουμε σε ένα ποτήρι ζεστό νερό ένα κύβο βοδινού και το ρίχνουμε στο ταψί μαζί με 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο.
Σιγοψήνουμε στους 190 ώσπου να σκουρύνει το ρόλο.


Μπορούμε να συνοδεύσουμε το ρόλο μας με ρύζι ανάμεικτο, πατάτες τηγανιτές, πουρέ ή ακόμα να προσθέσουμε πατατούλες μέσα στο ίδιο το ταψί. 


By Popi Pt. 
https://cookstories2.blogspot.com





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις