Όταν συνδυάσεις ένα όχι και πολύ αρεστό λαχανικό όπως το κουνουπίδι,με ένα αγαπημένο αλλαντικό, το μπέικον, το αποτέλεσμα είναι κάτι παραπάνω από νόστιμο.
Ένας έξυπνος τρόπος να κάνεις τα παιδιά και τον σύζυγο να φάνε το κουνουπίδι χωρίς γκρίνιες 😉
Θα χρειαστείς...
- 1 μεγάλο κουνουπίδι καθαρισμένο και κομμένο (κράτησε μόνο τα πευκάκια)
- 15 φέτες μπέικον κομμένες σε λωρίδες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 3 φύλλα δάφνης
- λίγο ξύδι
- αλάτι και πιπέρι
- ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
- 300γρ γκούντα με κεφαλοτύρι τριμμένα
- μια πρέζα μοσχοκάρυδο
Για την μπεσαμέλ...
- 1 εβαπορέ και 1 ποτήρια νερό
- 4 κ.σ αλεύρι
- 3 αυγά
- 3 κ.σ βούτυρο
1. Πλένεις και καθαρίζεις το κουνουπίδι και το κόβεις σε μικρά πευκάκια.Καλό θα ήταν να μην χρησιμοποιήσεις το κοτσάνι γιατί θα είναι σκληρό. Στην συνέχεια ραντίζεις καλά το κουνουπίδι με λευκό ξύδι και άφησε το για 15 λεπτά. Έπειτα ξεπλένεις και το βάζεις σε μια κατσαρόλα με τα φύλλα δάφνης να βράσει τόσο ώστε να κρατάει λίγο και να μην λιώσει.
2.Ενώ βράζει το κουνουπίδι σε ενα βαθύ τηγάνι σοτάρεις με λίγο ελαιόλαδο το μπέικον και το κρεμμύδι,Μην ξεχάσεις να προσθέσεις αλάτι και πιπέρι.
3.Όταν το κουνουπίδι βράσει το στραγγίζεις να φύγουν όλα του τα υγρά και το ξαναβάζεις πάλι στην κατσαρόλα όπου θα προσθέσεις το μπέικον με το κρεμμύδι.Ανακατεύεις να πάνε παντού τα υλικά αλλα προσεκτικά να μη λιώσει το κουνουπίδι.
4.Ας ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ αλλά με ένα διαφορετικό τρόπο.
Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνεις τ' αυγά και χτυπάς με τον αυγοδάρτη. Στην συνέχεια προσθέτεις το γάλα το αλεύρι μία πρέζα μοσχοκάρυδο αλάτι πιπέρι συνεχίζοντας καλά το ανακάτεμα. Αδειάζεις όλο αυτό το μείγμα σε μία μικρή κατσαρολίτσα και ζεσταίνεις ελαφρώς μέχρι να δέσει.Η μπεσαμέλ δεν πρέπει να είναι παχύρρευστη αλλα ούτε και πολύ αραιή έτσι ώστε να μπορέσει να πάει σε όλα τα σημεία και να καλύψει τα κενά στο ταψί.
5.Βουτυρώνεις ένα πυρίμαχο ταψάκι απ'όλες τις μεριές και ρίχνεις λίγη μπεσαμέλ στον πάτο του. Προσθέτεις λίγο από το μείγμα τυριών και από πάνω το κουνουπίδι με το μπέικον και το κρεμμύδι.Μία στρώση με τυριά και την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
Βάζεις το βούτυρο σε τυχαία σημεία, πασπαλίζεις με λίγο τυρί και πιπέρι. Ψήνεις στο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Δοκίμασε να το φτιάξεις και είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει! Όλη την νοστιμιά σε αυτό το φαγητό την δίνει το μπέικον και το
κρεμμύδι που πρώτα έχουν σοταριστεί.
Η δάφνη που βάλαμε στο βράσιμο του κουνουπιδιού βοήθησε στο να μην έχει αυτή την τόοοσο ενοχλητική μυρωδιά! 😝
"Τώρα τον χειμώνα ο οργανισμός μας είναι πιο εκτεθειμένος σε υιούς λόγω των πολλών μεταβολών της θερμοκρασίας γι'αυτό και πρέπει να τον θωρακίσουμε βάζοντας στην διατροφή μας λαχανικά και φρούτα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Ένα απο αυτά τα λαχανικά είναι και το κουνουπίδι."
Έχω να σου προτείνω και την σαλάτα με μπρόκολο
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου