Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Energy Soft Cookies



Αποφάσισα να κάνω αλχημείες για να φτιάξω υγιεινά soft cookies. Καλά ενημερωμένη όπως πάντα ξεκίνησα τα πειράματα και νομίζω πως κάτι έκανα.
Το σίγουρο είναι πως αυτά τα μπισκότα είναι πέρα για πέρα υγιεινά αντικαθιστούν μια μπάρα δημητριακών και το κυριότερο είναι σπιτικά. Ξέρεις τι βάζεις μέσα και έχεις σίγουρο το κεφαλι σου 😉
Σε αυτά τα μπισκότα την ζάχαρη την αντικαθιστά ο πολτός μήλου ή μπανάνας και το μέλι. 
Το αλεύρι δίνει την θέση του στην βρώμη και αντί για βούτυρο χρησιμοποίησα φυστικοβούτυρο. 
Ως λάτρης τις σοκολάτας δεν μπόρεσα να μην προσθέσω κουβερτούρα με 70% κακάο και για να δώσω ακόμη περισσότερη διατροφική αξία στα μπισκοτάκια μου πρόσθεσα ξηρούς καρπούς, αμύγδαλα και καρύδια. Θα ήθελα να βάλω και σταφίδες όμως δεν είχα, την επόμενη φορά...😊
Αν θέλεις και'συ να δοκιμάσεις αυτά τα Energy soft cookies γράψε τα υλικά...

Για 36 μπισκότα:
🔸 300γρ βρώμη αλεσμένη
🔹 150γρ ξηρούς καρπούς αλεσμενους στο μπλέντερ
🔸1 κουβερτούρα με 70% κακάο κομμένη σε μικρά κομμάτια
🔹 2 μήλα πολτοποιημένα ή δύο ώριμες μπανάνες πολτοποιημένες
🔸1 κ.γ μπέϊκεν πάουντερ
🔹 1/4 κ.γ σόδα
🔸3 κ.σ φυστικοβούτυρο
🔹2 κ.σ μέλι

1. Αλέθω  στο μπλέντερ την βρώμη, έπειτα τους ξηρούς καρπούς.

2.Πολτοποιώ τα μήλα ή τις μπανάνες

3.Βαζω σε ένα βαθύ μπολ τα όλα τα υλικά και πλάθω να γίνουν μια ζύμη.

4. Φτιάχνω μπαλάκια τα τοποθετώ σε λαμαρίνα που έχω στρώσει λαδόκολλα και τα πατάω με την παλάμη μου.


5. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180,αέρα για 10 λεπτά.


Έτοιμα!!!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις