Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Κριθαρότο με κοτόπουλο και μασκαρπόνε


Το κριθαρότο ειναι μια ελληνική παραλλαγή του ιταλικού ριζότου. Θα σε εντυπωσιάσει η ευκολία της συνταγής και η νοστιμιά της. Η διαδικασία είναι ίδια με το ριζότο αλλά αντί για ρύζι arborio προσθέτουμε κριθαράκι. Είναι πολύ γρήγορο πιάτο  και ανάλογα με τα υλικά που θα βάλεις μπορείς από κάτι  απλό να φτιάξεις ένα φαγητό που θα ενθουσιάσει τους πιο δύσκολους και απαιτητικούς!
Σήμερα θα σου δείξω ένα κριθαρότο με κοτόπουλο ,φρέσκα μανιτάρια και τυρί μασκαρπόνε.Θα χρειαστούν μόνο 30 λεπτά για να το ετοιμάσεις και είμαι σίγουρη πως θα σου αρέσει πολύ!
Για να βγει το κριθαρότο σου ωραίο,πρέπει το κριθαράκι να είναι al dente και όχι λασπωμένο.

Για 7 μερίδες θα χρειαστείς:
  • 1 συσκευασία μέτριο κριθαράκι Barilla δοκίμασε αυτή τη εταιρεία και θα δεις την διαφορά στην ποιότητα του φαγητού αλλά και στην γεύση.
  • 1 στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 5 μεγάλα φρέσκα μανιτάρια ( τα λευκά) κομμένα σε φέτες
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
  • 3 κ.σ βούτυρο αγελαδινό (θα δώσει έξτρα γεύση)
  • 2 κύβους κοτόπουλου διαλυμένους σε 1 λίτρο ζεστό νερό
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος πλήρες
  • 400γρ τυρί μασκαρπόνε
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1. Σε μια κατσαρόλα θα σοτάρεις καλά τα μανιτάρια,το κοτόπουλο και το κριθαράκι με 2 κουταλιές βούτυρο. 

Στην συνέχεια θα σβήσεις με το κρασί και θα περιμένεις να εξατμιστεί.
2. Πρόσθεσε το αλατοπίπερο και με μια κουτάλα που βάζουμε την σούπα,θα ρίχνεις τον ζωμό μέσα στο κοτόπουλο ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο.
Κάθε φορά που θα πίνει τα υγρά θα προσθέτεις άλλη μια κουτάλα ζωμό.
Κανε αυτή την διαδικασία μέχρι να βράσει το κριθαράκι τόσο ώστε να είναι μαλακό απ'έξω και τραγανιστό μέσα. Η δοκιμή θα σε κάνει να καταλάβεις πότε είναι έτοιμο.
3. Στο τέλος πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το μασκαρπόνε. Όταν γίνει κρεμώδες είναι έτοιμο για σερβίρισμα!


Μην ξεχνάς πως το κριθαρότο τρώγεται ζεστό γιατί αν μείνει θα σφίξει και θα γίνει μια μάζα. Είναι πολύ γρήγορο φαγητό γι'αυτό μπορείς να το φτιάξεις εκείνη την στιγμή που θες να το σερβίρεις. Αν σου περισσέψει μην ανησυχείς απλά πρόσθεσε λίγο ζεστό νεράκι και μόλις πάρει μια βράση το φαγητό ρίξε μια κουταλιά βούτυρο. Έτσι θα γίνει ξανά κρεμώδες και πεντανόστιμο!😉




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις