Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πάστα φλώρα




Ολοι έχουμε αναμνήσεις από γεύσεις και αρώματα των παιδικών μας χρόνων. Ένα αγαπημένο φαγητό, ένα γλυκό ή ακόμη και η κολώνια που φορούσε η μητέρα μας και θυμόμαστε ακριβώς το άρωμά της.

 Η συγκίνηση τέτοιων θυμήσεων κάποιες φορές μας φέρνει δάκρυα στα μάτια και κάποιες μας στέλνουν κατευθείαν στην κουζίνα για να φτιάξουμε το αγαπημένο μας γλυκό.

Την καλύτερη Πάστα Φλώρα την έφτιαχνε η γλυκιά μου θείτσα και μοσχομύριζε το σπίτι κάθε φορά. Εγώ βέβαια σαν μικρότερη που ήμουν έπερνα πάντα το πρώτο κομμάτι.
Έκλεινα τα μάτια στην πρώτη δαγκωνιά και.... μα τι νοστιμιά ήταν αυτή! Τι υπέροχο άρωμα από το βουτυράκι! 
Η θεία μου βλέποντας την μικρή της θαυμάστρια, μου έμαθε βήμα βήμα την συνταγή και 'γω με την σειρά μου την φτιάχνω για τους δικούς μου θαυμαστές.
 Η αλήθεια είναι πως δεν μένει κομμάτι για την επόμενη μέρα, ούτε ένα για το καφεδάκι που τόσο πολύ ταιριάζει.
Σας δίνω τα υλικά και στο βιντεάκι θα δείτε αναλυτικά την συνταγή. 
Το μυστικό είναι στο καλό βουτύρο😉

Υλικά :
  • 2φλ τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις Μύλοι Αχαΐας 
  • 1φλ τσαγιού ζάχαρη 
  • 1 κ.γ μπέϊκεν πάουντερ 
  • 1 πλάκα βούτυρο Βιτάμ  σε θερμοκρασία δωματίου 
  • 1 ολόκληρο αυγό και 1 κρόκο(το ασπράδι το κρατάμε για την επάλειψη στο τέλος) 
  • 1 συσκευασία μαρμελάδα φράουλα 
  • Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα  
Εκτέλεση:










  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε αλεύρι, ζάχαρη, μπέϊκεν πάουντερ, το ένα αυγό και τον κρόκο το βούτυρο και πλάθουμε μια αφράτη ζύμη. 
  2. Κρατάμε ένα μέρος της ζύμης που θα μας χρησιμεύσει για την διακόσμηση της επιφάνειας. Την υπόλοιπη την βάζουμε σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και την πατάμε με το χέρι μας να απλωθεί σε όλο τον πάτο του ταψιού. Τρυπάμε με ένα πιρουνάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 ώσπου να ροδίσει. 
  3. Απλώνουμε πάνω την μαρμελάδα και με την ζύμη που κρατήσαμε φτιάχνουμε κορδέλες και διακοσμούμε το γλυκό μας. Αλείφουμε με το ασπράδι μόνο τις κορδέλες ζύμης. 
  4. Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του γλυκού μας. 
  5. Όταν κρυώσει καλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη(προαιρετικά) 






Popi Pt❤️





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις