Σουτζουκάκια με σπαγγέτι.
Συνήθως τα τρώμε με ρύζι ή με πουρέ,το καλό όμως με την μαγειρική είναι πως μπορείς να παίξεις με τα υλικά και να κάνεις συνδυασμούς που θα σε βγάλουν από τα συνηθισμένα.Κυρίως όταν έχεις παιδιά αυτό είναι απαραίτητο μιας και βαριούνται εύκολα.
Αυτό ήταν το κίνητρο μου και έτσι δοκίμασα τα αγαπημένα μας σουτζουκάκια σε μακαρονάδα.Απ'οτι είδα στο τέλος του γεύματος μάλλον τους άρεσαν 😊
Τα υλικά για τον κιμά...
▪ 500γρ μοσχαρίσιο κιμά
▪ 2 σκελίδες πολτοποιημένο σκόρδο
▪ 1κ.γ κύμινο
▪ 1κ.γ γλυκιά πάπρικα
▪ 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο θρυμματισμένο
▪ αλάτι και πιπέρι
Τα υλικά για την σάλτσα...
▪ 1 χάρτινο κουτάκι σάλτσα ντομάτας
▪ 1κ.σ κέτσαπ
▪ 200γρ κρέμα γάλακτος
▪ 2 κ.σ βούτυρο
▪ Μία πρέζα κανέλα και γαρίφαλο (προαιρετικά)
▪ Σπαγγέτι της αρεσκείας σας. Εγώ χρησιμοποιώ Νο10
1. Ετοίμασε τον κιμά ρίχνοντας σε ένα βαθύ μπολ όλα τα υλικά και πλάθοντας καλά. Όσο πιο πολύ πλάθεις τόσο πιο αφράτο μείγμα θα έχεις.
Φτιάξε μικρά μπαλάκια και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψάκι, μόλις τελειώσεις και με το τελευταίο ρίξε ελάχιστο νεράκι στο ταψί και βάλτο στο γκριλ του φούρνου που θα το έχεις ανοίξει κανα 10λεπτο πριν για να ζεσταθεί καλά.
Όχι δεν θέλουν τηγάνισμα μπορείς να τα ψήσεις και στον φούρνο απλά μην τα ξεχάσεις γιατί θα γίνουν από σουτζουκάκια καρβουνάκια! 😵
▪ Ετοίμασε την πολύ εύκολη σάλτσα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνοντας μέσα πρώτα το βούτυρο να λιώσει και στην συνέχεια την σάλτσα ντομάτας με την κέτσαπ το κανελογαρίφαλο (αν θές) και το αλατοπίπερο. Άφησέ τη σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει. Οταν αρχίσει να πήζει ρίξε τα σουτζουκάκια και την κρέμα γάλακτος. Με μια ξύλινη κουταλα ανακάτεψε ελαφρά να ενωθεί η κρέμα και είσαι έτοιμη!!
▪ Τα σπαγγέτι γίνονται με τον γνωστό τρόπο...
Βράζεις σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 8 λεπτά, σουρώνεις ρίχνεις ελαιόλαδο και σερβίρεις με τα σουτζουκάκια και τριμμένο τυράκι! ☺
https://cookstories2.blogspot.com
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου