Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Μανιταρόσουπα







Αν θες κάτι ελαφρύ για βραδυνό
ή αν έχεις καλεσμένους για φαγητό και θες να προσφέρεις ένα πρώτο πιάτο, σου προτείνω μια γρήγορη βελουτέ μανιταρόσουπα. Σε 20 λέπτα ξεμπέρδεψες!

▪ 500 γρ φρέσκα μανιτάρια champignon ή τα καφέ
▪ 2 σκελίδες σκόρδο
▪ 3 κ.σ βούτυρο γάλακτος ή μαργαρίνη
▪ 4 κ.σ κορν φλάουρ
▪ 1 λίτρο ζεστό νερό
▪ 1 ζωμό κοτόπουλου
▪ 230 γρ κρ.γάλακτος
▪ αλάτι, πιπέρι

1. Πλύνε και κόψε σε χοντρά κομμάτια τα μανιτάρια. Σε μία κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία λιώσε το βούτυρο και πρόσθεσε τα μανιτάρια με το σκόρδο. Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε το νερό και διέλυσε τον ζωμό κοτόπουλου. Ανακάτεψε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν

2. Πρόσθεσε το νερό με τον ζωμό στα μανιτάρια αλλα κράτα ένα ποτήρι ζωμό για να διαλύσεις το κορν φλάουρ.
Άφησε για 15 λεπτά να σιγοβράσουν και στην συνέχεια με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποίησε καλά τα μανιτάρια.



3. Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το αλατοπίπερο, άφησε να για λίγο στην φωτιά οχι να βράσει πολύ και στην συνέχεια απέσυρε από την φωτιά.
Η σουπίτσα σου σερβίρετε ζεστή.

https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις