Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Τηγανιτοί κολοκυθοανθοί



Πεντανόστιμο μεζεδάκι που αρέσει σε όλους!
Με το κρασί σας ή το ουζάκι και σκέτους ακόμη,απλά απολαύσετε τους.

Θα χρειαστούμε:



  •  Μεγάλους τρυφερούς κολοκυθοανθούς
  • Φέτα θρυμματισμένη 
  • 1 αυγό
  • Δυόσμο ψιλοκομμένο 
  • Πιπέρι 
  • Αλεύρι 
  • Λάδι για το τηγάνισμα 


Ξεκινάμε :




  1. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την φέτα και με ένα πιρούνι την λιώνουμε καλά. Προσθέτουμε τον δυόσμο, ένα αυγό αλάτι (λίγο), πιπέρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. 
  2. Πλένουμε τους ανθούς και τους γεμίζουμε με την φέτα προσεκτικά να μην μας ανοίξουν. Στρίβουμε το πάνω μέρος τους να κλείσουν και τους βάζουμε σε ένα πιάτο. ΄Οταν τελειώσουμε το γέμισμα καλό θα ήταν να τους αφήσουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξουν έτσι ώστε να μπορούμε πιο εύκολα να του "δουλέψουμε"  μετά χωρίς να ανοίξουν.
  3. Βάζουμε το λάδι μας να κάψει για το τηγάνισμα. Σε ένα πιατάκι βάζουμε λίγο αλεύρι για να πανάρουμε τους κολοκυθοανθούς και μόλις το λάδι ετοιμαστεί ξεκινάμε το τηγάνισμα. Δεν τους αφήνουμε πολύ ίσα να ροδίσουν και τους τοποθετούμε σε λαδόκολλα ή απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα πολλά λάδια.
  4. Στύβουμε λίγο λεμόνι και τους απολαμβάνουμε! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις