Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Τυροψωμάκια


             

  


Γράψε τα υλικά:

Για την ζύμη:

  • Περίπου 700γρ αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κ.γ ζάχαρη
  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χλιαρό νερό
Για την γέμιση:

  • 300γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 200γρ κεφαλοτύρι τριμμμένο
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
Εκτέλεση:

  1. Σε ένα βαθύ μπολ διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.Προσθέτουμε το μισό αλεύρι,την ζάχαρη,το ελαιόλαδο το αλάτι και πλάθουμε την ζύμη προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι. Θέλουμε μια ζύμη εύπλαστη και όχι σκληρή. Όταν η ζύμη μας είναι έτοιμη συνεχίζουμε να πλάθουμε για 2 λεπτά και μετά την βάζουμε το μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη σε ζεστό και σκοτεινό μέρος για να φουσκώσει.Ιδανικό μέρος είναι ο φούρνος της κουζίνας  που πρώτα τον έχουμε προθερμάνει στους 100 βαθμούς.
  2. Όταν ετοιμαστεί το ζυμάρι μας ,το ανοίγουμε με την βοήθεια του  πλάστη σε μια μεγάλη επιφάνεια.
  3. Αλείφουμε την ζύμη με ελαιόλαδο και στην επιφάνεια την στρώνουμε την φέτα και το κεφαλοτύρι,ρίχνουμε κατά τόπους τον δυόσμο  και πιπέρι.
  4. Ξεκινάμε από την άκρη και αρχίζουμε να τυλίγουμε σε ρόλο.
  5. Στην συνέχεια κόβουμε σε φετάκια μεγέθους 1εκ και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα  όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο για να μην κολλήσουν μεταξύ τους.


6. Αλείφουμε με γάλα ή ασπράδι αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι και αν έχουμε με μαυροκούκι εγώ δεν είχα και έβαλα μόνο σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν.


By Popi Pt.

https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις