Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Σαρδέλες παστές





Αλλη μια νόστιμη συνταγή για μεζεδάκι είναι οι παστές σαρδέλες. Όπως τις κάνουμε στην Μυτιλήνη. 

Θα χρειαστείτε :



  • Φρέσκιες σαρδέλες με λέπια 
  • Χοντρό αλάτι 
  • Ένα βαθύ πήλινο μπολ από γιαούρτι ή γυάλινο. 
  • 3-4 κληματόφυλλα 
  • Λίγο ελαιόλαδο 
Ξεκινάμε :


  1. Στον πάτο του πήλινου μπολ στρώνουμε τα 2 κληματόφυλλα ρίχνουμε λίγο χοντρό αλάτι και επάνω τοποθετούμε στην σειρά τις σαρδέλες τις σκεπάζουμε με αλάτι και αν έχουμε πολλές συνεχίζουμε με στρώσεις σαρδέλες αλάτι,να είναι κολλητές η μια με την άλλη. Τέλος στρώνουμε τα άλλα 2 κληματόφυλλα και επάνω βάζουμε ένα πιάτο για βάρος. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε για 8 ώρες. Καλό θα ήταν ανα διαστήματα να στραγγίζουμε το νερό που βγάζουν. 
  2. Όταν πλέον είναι έτοιμες, τις καθαρίζουμε από το αλάτι πολύ καλά και Ξεκινάμε από την ουρά αφαιρώντας το δέρμα, μετά το κεφάλι,τα εντόσθια και το μεσαίο κόκκαλο. Από εκεί βλέπουμε αν είναι έτοιμες οι σαρδέλες μας.Αν το ψαχνό αποκολλάτε εύκολα από το κόκκαλο. 
  3. Τοποθετούμε τις καθαρισμένες σαρδέλες σε ένα γυάλινο τάπερ γιατί το πλαστικό θα κρατήσει την μοιρωδιά του ψαριού και μετά δεν θα φύγει εύκολα. Τις περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο για να συντηρηθούν στο ψυγείο. 

 Για να αποχωριστούμε την έντονη οσμή ψαρίλας από τα χέρια μας,τα τρίβουμε με μια λεμονόκουπα. 

Τις φρέσκιες σαρδέλες τις ξεχωρίζουμε από τα γυαλιστερά μάτια με μαύρη κόρη, το σφριγηλό δέρμα τους με λέπια που βγαίνουν δύσκολα



by Popi Pt.❤


https://cookstories2.blogspot.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις