Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πιπεριές Φλωρίνης τουρσί






Οι πιπεριές Φλωρίνης είναι ένα λαχανικό που όπου και αν μπει πάντα κάνει καλύτερη μια συνταγή. Γεμιστές με τυρί,στον ιμάμ κατσαρόλας,στην φασολάδα,στα σαρακοστιανά γεμιστά όπου και αν την προσθέσουμε είναι σίγουρα οι γκεστ σταρ μας.Με το τουρσί που θα φτιάξουμε μπορούμε να έχουμε πάντα πιπεριές για να τις προσθέτουμε στις συνταγές μας ή για το μεζεδάκι μας με το ούζο ή το τσίπουρο.


 Θα χρειαστούμε:


  • Πιπεριές Φλωρίνης 
  • αποστειρωμένο γυάλινο βάζο με καπάκι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • ξύδι και ελαιόλαδο σε αναλογία 50/50

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε καλά τις πιπεριάς. Κόβουμε το καπάκι,αφαιρούμε τα σπόρια και τις βάζουμε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να αρχίσουν να ξεροψήνονται από πάνω. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και όπως είναι ζεστές τις τοποθετούμε σε ένα γυάλινο μπολ που απο πάνω θα το σκεπάσουμε με ένα πιάτο,ο ατμός που θα δημιουργηθεί θα κάνει πιο εύκολο το ξεφλούδισμα της πιπεριάς.
  2. Μόλις τελειώσουμε με το ξεφλούδισμα,βάζουμε τις πιπεριές μέσα στο βάζο προσθέτουμε το σκόρδο και τις γεμίζουμε με ίση ποσότητα λάδι και ξύδι ,τόσο ώστε να καλυφθούν οι πιπεριές.


Αν θέλουμε να φτιάξουμε μεγάλη ποσότητα  πρέπει να αποστειρώσουμε τα βάζα που θα τις αποθηκεύσουμε. Η αποστείρωση είναι απλή και γίνεται με δύο τρόπους:

Στον φούρνο: Πλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα βάζα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 100 βαθμούς. Σε μια λαμαρίνα στρώνουμε μια πετσέτα και τοποθετούμε επάνω της τα βάζα και τα καπάκια τους με το στόμιο προς τα κάτω και τα αφήνουμε  για 10 λεπτά. Έπειτα βγάζουμε τα βάζα και τα αφήνουμε να κρυώσουν και να είναι έτοιμα για χρήση.

Στην κατσαρόλα:  Βάζουμε τα βάζα σε νερό και 3 κ.σ ξύδι που βράζει και τα αφήνουμε για 10 λεπτά. Έπειτα με μια λαβή τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε επάνω σε μια απορροφητική πετσέτα να στεγνωνόσουν. 

Η αποστείρωση είναι απαραίτητη κάθε φορά που θέλουμε να φτιάξουμε μεγάλες ποσότητες μαρμελάδας,γλυκών του κουταλιού ,τουρσί και σάλτσες. Βοηθάει στο να συντηρούνται εκτός ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Κάθε φορά που ανοίγουμε ένα αποστειρωμένο βάζο το συντηρούμε στο ψυγείο και φροντίζουμε να καταναλώσουμε το προϊόν σε σύντομο διάστημα.

by Popi Pt 


https://cookstories2.blogspot.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις