Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις

Εικόνα
Στην Ελλάδα τα λέμε μπισκότι στην Ιταλία απ'οπου προέρχονται,ονομάζονται καντουτσίνι. Είναι τραγανιστά και αφράτα βουτήματα που συνοδεύουν άψογα το τσάι ή τον καφέ. Οι παραλλαγές που μπορείς να κάνεις είναι πολλές. Με άρωμα πορτοκαλιού ,και κομματάκια σοκολάτας,λεμόνι τζίντζερ βανίλια,με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή γκάνμπερις,κανέλα γαρίφαλο. Ακόμη και μαστίχα,μαχλέπι,πορτοκάλι σαν να τρως τσουρεκάκι! Είναι  πολύ εύκολη η διαδικασία και λίγα τα υλικά που χρειάζονται.Ας τα δούμε αναλυτικά! Θα χρειαστείς... 180γρ ελαιόλαδο 200γρ καστανή ή λευκή ζάχαρη (για κάτι πιο υγιεινό,μπορείς να αντικαταστήσεις την μισή ποσότητα της ζάχαρης με πολτό μήλου,σε αυτή την περίπτωση θα είναι ελαφρώς γλυκά,αλλα σίγουρα πιο υγιεινά,εσύ επιλέγεις!) 3 κ.γ μπείκιν πάουντερ ξύσμα ενός πορτοκαλιού 1 βανίλια χυμό απο 2 πορτοκάλια 1 κ.γ σόδα 100γρ κακάο Περίπου 500γρ αλεύρι ολικής ή για όλες τις χρήσεις. (μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλεύρι βρώμης αλλα θα μοιράσεις την ποσότ

Πατατόπιτα χωρίς φύλλο




Γρήγορη οικονομική συνταγή για τις βραδινές λιγουρες ή και ένα συνοδευτικό πιάτο σε ένα κυριακάτικο τραπέζι.
Ελπίζω να σας αρέσει!

Γράψε τα υλικά :


1 ποτήρι του κρασιού ηλιέλαιο
1 1/2 ποτήρι γάλα εβαπορέ αραιωμένο
400 γρ φέτα θρυμματισμένη
2 αυγά
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
4 πατάτες μικρές προς μέτριες, βρασμένες και λιωμένες με το πιρούνι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
Λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
Λίγο αλάτι (λόγω της φέτας)
Πιπέρι
Αλεύρι όσο πάρει
Ψιλό σιμιγδάλι για πασπάλισμα
Ξεκινάμε την εκτέλεση :

Καθαρίζω, πλενω τις πατάτες και τις βάζω σε μια κατσαρόλα με αλατισμενο νερό να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν.
Σε μια μικρή λεκανιτσα ρίχνω το λάδι τα αυγά το γάλα την φέτα το αλάτι το πιπέρι,λιώνω τις πατάτες που έχουν βράσει με το πιρούνι και τις ρίχνω και αυτές στο μείγμα με το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά.Προσθετω τα κρεμμυδάκια και το άνηθο. Ανακατεύω καλά και ρίχνω όσο αλευράκι χρειάζεται ώσπου να γίνει ένας χυλός σαν του κέικ,τέλος ρίχνω και το μπέικιν. Ανακατεύω με μια ξύλινη κουταλα το μείγμα προσεκτικά.
Λαδωνω ένα πυριμαχο ταψί και πασπαλιζω με ψιλό σιμιγδαλι.Αδειαζω το μείγμα ρίχνω ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω και πάλι λιγο σιμιγδάλι.
Τέλος ψηνω σε προθερμασμενο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς ώσπου να αποκτήσει ένα χρυσάφι χρώμα. Αφήνω να κρυώσει και κόβω σε κομμάτια. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Σπιτικά κριτσίνια ολικής

Κέικ μήλου με αλεύρι ολικής

Nηστίσιμα μπισκότι σε δύο γεύσεις